8:30-12:30 , 13:00-17:00Понеделник до Петък

ул.Георги Андрейчин 15град Белица

За контакти:(07444) 2323;

Акцията за почистване на коритото на река Места в землището на Община Белица приключи успешно

Под мотото „Да изчистим р. Места заедно” и с личния си пример около 300 човека откликнаха на призива на кметът на община Белица Радослав Ревански за почистване коритото на р. Места.

Буйните води на Места и нейните притоци от години носят тонове отпадъци от нерегламентираните сметища в близост до коритата им. Поречието на реката основно се замърсява от човешкото нехайство. Затова идеята на Ревански за провеждане на акцията е да бъдат изчистени не само замърсените зони около водоема, но и да се провокира по-голямо самосъзнание у хората по отношение чистотата на околната среда и да се избегне евентуална екокатастрофа. Освен това хората от района да се самоорганизират и да придобият чувство на отговорност при изхвърляне на отпадъци за преодоляване на проблемите . "Природата може да бъде спасена от човешката намеса само чрез човешката любов!", коментира пред всички присъстващи Радослав Ревански.

В акцията по почистване на урбанизираната зона преминаваща през община Белица се включи цялата общинска администрация, кметове на населени места и много доброволци.


Style Switcher

Layout Style

Predefined Colors

Background Image